30 Mayıs 2012 Çarşamba

kıskanmak






çarpıcı bir zeki demirkubuz filmi. özenle çekilmiş bu çok belli. bir dönem filmi olması nedeniyle kullanılan türkçe hoşluklar verdi izlerken. filmin ilk yarısında durup filmi anlatsam öveceğim kahraman filmin sonuna doğru hayli şaşkınlık yarattı ve film boyunca filme adını veren kıskanmanın kadınla erkek arasında olacağını farz edilirken öyle olmadığını görmek sarstı. filmi izlemeyen kızacak tabi bu yazdıklarıma. spoylır spoylır diyecek. tamam yazmayacağım başka detay.





izlenmesi gereken bir film. her filme öyle diyoruz tamam kabul ediyorum ama bu film cidden çok farklı. zeki demirkubuz demiş ki mesela "çirkin bir kadının bir gün fırsatını bulunca ne gibi trajedilere yol açabileceğini merak ettim.”


öyle bir başlıyor ki film sanıyorsunuz tipik hikaye evli kadın çapkın bir sevgili kıskanç koca.yok öyle olmuyor işte. 



filmde en başarılı oyuncu nergis öztürk idi.ki zaten altın portakal'da ödül almış.

film 2 gün önce kızlarla muhteşem bir saç kavurma yediğimiz :)

safranbolu da çekilmiş 




bana göre filmin ilk çarpıcı diyalogu gelin ile görümce arasında idi. 
-----

"bir insan kendi muhakemesini kendi yapmaya yanaşmazsa bunu onun için başkaları yapar. bu halde de artık hiç bir şikayet hakkı kalmaz.

ne olursa olsun hayata başkalarının nasihatları ile değil yanlış bile olsa kendi muhakemenizle hareket etmelisin."
-----


 filmde tüm kahramanlar hakkında uzun uzun konuşabilirsiniz.bu yüzden closer filmi gibi. çok sorular da sorulabilir.ama hiç bir zaman bu soru "neden böyle şeklinde değil de nedensizlik ekseninde.insan doğasında neden kadar nedensizliğin de önemine vurgu yapan film kısaca.

3 yorum: