12 Mart 2016 Cumartesi

bugün burda cumartesi




belki evde tart yapmak istersiniz 


belki film izlersiniz bir ki üç beş....


3 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya,
1 çay bardağı sıvıyağ,
yarım paket tereyağ,
aldığı kadar un (bu aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamı komik bence ama anladın sen onu :))))

 içi için 5 elma rendele ceviz kat biraz 2 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı şekeri 15-20 dakika kaynat. yumurta şeker çırpılır daha sonra içine diğer malzemeler konulur hamur yapılıp yağlanmış turta kabına hamur yerleştirilir elbette bir avuç hamur buzlukta biraz bekletilir smile ifade simgesi sonra turtanın üzeri elmalı mis tarçın kokulu karışım ile fotoğraftaki gibi yayılır ardından buzluktaki hamur üzerine rendelenir 










smil sonra 180 derece.sonra pişince pudra şekeri..

9 Mart 2016 Çarşamba

sen benim hayatımsın/ ferzan özpetek



"kendisini önyargıların yönetmesine izin veren ve eleme yöntemiyle ilerleyen insanlara güvenmem...siyah beyaz yaşamak,varlığımızı ısıtan harika renk tonlarından vazgeçmek gibidir bu..olanaklı aşk kırmızısı ve yitirilen aşk moru,asla bitmeyecek arkadaşlık yeşili, mutlak mutluluk sarısı..her duygunun bir rengi vardır..çok fazla heyecana kapılıp aklın karıştığı zaman,onları görmemek için gözlerini kapatman yeterlidir..."


sayfa 165......

8 Mart 2016 Salı

8 MART


Hafif ağrı sızılı.. İşyerinden izinli. 8 Mart'ı, 1990 senesinden beri kutlar....Rakı ile kendi kutlar karanfil ile yakınları kutlar..Kendimden üçüncü şahıs olarak bahsetmem aslında, bugün niye böyle oldu ey 8 Mart İkibinonaltı neden? Sabah işe güce koşturan tüm kadınları öpüyorum..Eskiden sabahları işe koşturanları da öpüyorum..Evde torun bakanlar çocuk büyütenler sizi de öpüyorum..

4 Mart 2016 Cuma

about time






insanı mutlu eden bir film. sıcacık bir film. belki gereksiz uzun ama tatlı uzun..zamanda yolculuk filmi değil bana göre. benim gibi kişisel gelişim kitaplarına çok uzak duranlardansanız bu filmle o uzaklık kısalıyor bilginize :) diyor ki film "hayatınızı güzel yaşayın kıymet vererek yaşayın her anın hakkını verin" 










  
filmde en çok esas oğlanın annesini sevdim bir de kızkardeşi..
 işte o bayıldığım anne ve  ileride gelini olacak kız ile aralarında geçen konuşma :) 

-yüce tanrım, çok hoşsun!
+hayır, sadece çok fazla rimel ve ruj sürdüm.
-bir bakalım, evet öyleymiş. bir kız için fazla güzel olmak çok kötüdür; mizah duygusunu ya da kişiliğini geliştirmesine engel olur.




son olarak baba iseniz yeni baba oldu iseniz tam size göre bu film...