30 Mayıs 2012 Çarşamba

kıskanmak






çarpıcı bir zeki demirkubuz filmi. özenle çekilmiş bu çok belli. bir dönem filmi olması nedeniyle kullanılan türkçe hoşluklar verdi izlerken. filmin ilk yarısında durup filmi anlatsam öveceğim kahraman filmin sonuna doğru hayli şaşkınlık yarattı ve film boyunca filme adını veren kıskanmanın kadınla erkek arasında olacağını farz edilirken öyle olmadığını görmek sarstı. filmi izlemeyen kızacak tabi bu yazdıklarıma. spoylır spoylır diyecek. tamam yazmayacağım başka detay.





izlenmesi gereken bir film. her filme öyle diyoruz tamam kabul ediyorum ama bu film cidden çok farklı. zeki demirkubuz demiş ki mesela "çirkin bir kadının bir gün fırsatını bulunca ne gibi trajedilere yol açabileceğini merak ettim.”


öyle bir başlıyor ki film sanıyorsunuz tipik hikaye evli kadın çapkın bir sevgili kıskanç koca.yok öyle olmuyor işte. 



filmde en başarılı oyuncu nergis öztürk idi.ki zaten altın portakal'da ödül almış.

film 2 gün önce kızlarla muhteşem bir saç kavurma yediğimiz :)

safranbolu da çekilmiş 




bana göre filmin ilk çarpıcı diyalogu gelin ile görümce arasında idi. 
-----

"bir insan kendi muhakemesini kendi yapmaya yanaşmazsa bunu onun için başkaları yapar. bu halde de artık hiç bir şikayet hakkı kalmaz.

ne olursa olsun hayata başkalarının nasihatları ile değil yanlış bile olsa kendi muhakemenizle hareket etmelisin."
-----


 filmde tüm kahramanlar hakkında uzun uzun konuşabilirsiniz.bu yüzden closer filmi gibi. çok sorular da sorulabilir.ama hiç bir zaman bu soru "neden böyle şeklinde değil de nedensizlik ekseninde.insan doğasında neden kadar nedensizliğin de önemine vurgu yapan film kısaca.

29 Mayıs 2012 Salı

hayat seninle aynı kafada değiliz


Can Yücel - Olmuyorsa Zorlamayacaksın

Olsun istersin…
Hatta olsun diye yapılması gerekenden daha da fazla üstelersin.
Aşktır; değer verirsin, ödün verirsin, sevgiden de öte saygı gösterirsin, olmayacak kaç şey varsa bir araya bile getirirsin…
Bakarsın, ne anlattığını anlayabilmiş (?) ne de çözüm için bi’şeyler yapma gayretinde.
İştir; sabahlarsın, “olsun” diye ailenden çaldığın zamanı oraya verirsin…
Dosttur; hayatta kimseyi dinlemediğin kadar dinler, kendine ayırmadığın onca şeyi “O’na” ayırmaya çalışırsın…
Sonra olayın içinden kendini çıkartır şöyle karşıdan yaptıklarına bir bakarsın… Bakarsın ki her şey başladığın gibi!
Olmuyorsa, olmuyordur!

Gönlün rahat mı?
Elinden geleni yaptın mı?
Cidden olmuyorsa zorlamayacaksın.



25 Mayıs 2012 Cuma

EFTAL KÜÇÜK

hanımeli çaldım komşununun bahçesinden eve geldim. biramı koydum keyfim yerinde.cuma. yarın amasra ya kaçacağız kızlarla tatlı bir heyecan var.. uygun radyo kanalı buldum kitap almıştım okurum dedim okan bayülgen programına kadar. sonra her zamanki hikaye bütün zamanımızı emen facebook twitter sözlük ora bura baktım hızlıca.ama ne acı ki twitter  listemde kimse onun göçüp gittiğinden bahsetmemiş. tesadüfen facebook da bir şarkıya "aa ben bu şarkıyı yıllardır neden dinlemiyorum" diye çoşkuyla yorum yazarken baktım ki EFTAL KÜÇÜK anısı içinmiş meğer o şarkı. hemen yorumu sildim. içim cız etti.  üniversite hayatım devrimci ruhumuz ucuz şarap akşamları bana söyletilen yeni türkü çağdaş türkü şarkıları. ve ağlama.


bir bir gidiyor yoklukları canımı yakan insanlar. uğurlar olsun EFTAL KÜÇÜK. arkadaş grubu ile bir araya geldiğimizde bana söyletilen "bekle beni küçüğüm" zaten sesimi titretiyordu daha çok titreyecek artık.


21 Mayıs 2012 Pazartesi

bir tek ben miyim?

yürüyüşe gidemediği gün rahatsız olan(plan program yapmamak lazım.takıntılı insansan eğer yapmayacaksın plan falan)


buraya uzundur yazamadı diye görevi yerine getirmemişcesine darlanan sıkılan bir ben miyim? (takıntılı insansan açmayacaksın blog falan)


asla başka manikürcüye ellerini teslim etmeyen biri olmamak lazım.yazık lan valla yazık! hayır o değil de manikürsüz ojesiz de gezemiyorsan halin perişan kızım senin(takıntılı isen bakımsız olacan kızım hiç alıştırmayacan kendini manikür pedikür olaylarına ya da verecen ellerini her kıza kanatacak şekilsiz törpüleyecek takmayacan_yersen!)


iyilikten maraz doğar cümlesi daha kaç kez kaç gece kaç defa dötüne doğacak nar? söyle ha sen adam olacan mı?


özür dilemek teşekkür etmek kadir kıymet bilmek nankör olmamak bunlar nereye gitti lan nereye?


eşşeğim ben eşşek.nineme değil de ebelerine saygılar.