21 Şubat 2012 Salı

ben




ben  ‘olması gereken’  biri olamadım hiç.memur oldum kaldım kalakaldım ruhum göçtü göçtü gitti ben gidemedim ankara’dan. öylece kaldım.
ben kendimi çok geç tanıdım, belki hala tanımadım. onca zaman eğitim-öğretim diye yıllarımı aldıkları okul dönemlerimde  bana hiç  bir şey öğretmediler. valla öğretmediler.okuma- yazma, çarpma- bölme için,padişahların,savaşların adı için pi sayısı için aynı ezber için yıllarımı aldılar.sabah rüyalarımı çaldılar.
’acı olan hayatın çabuk sona ermesi değil bizim hayata geç başlamamızdır’ cümlesini buzdolabı kapısına asmama neden oldular.
ben hiçbir şeyden  korkmam. her şeye ağlayabilirim. çok rüya görürüm bazen etkisi öğlene kadar süren rüyalarım bile vardır.o  yüzden rüya görmeyen insanı pek anlamam.tokalaştığında hiç hissetmediğim eller kadar korkutur beni rüya görmeyen insanlar.tokalaşmaktan da nefret ederim.
ben çok sabırsız ve maymun iştahlıyımdır.kolay arzular kolay vazgeçerim.
ben kapalı havayı,loşluğu severim.mumlara,dvd lere,kitaplara,kibritlere mataraya müzik cd’ lerine ve içki çeşitlerine hiç doymam.bana hediye almak isteyen var ise kapsın gelsin işte bunlardan birini,dünyalar benim olur…
ben tipik kovayım ama akrep olmak isterdim sanırım.planlı yaşamayı hiç bilmem.para olayından hiç anlamam. paradan, paraya bağlı tüm ilişkilerden ve paraya tapanlardan hiç haz etmem.
ben hava durumundan, iklimlerden de hiç anlamam.bir kış günü donarak ölüyordum bu yüzden, çok ince giyindiğim için elbette.yazın postal,çizme falan giydiğim günler vardır.düğünü,düğüne katılmayı ona göre giyinmeyi  hiç sevmem.resmi olan ,protokol olan her şey beni boğar.
ben kışın nergis kokusuna baharda ise hanımeline bayılırım.’koku’deyip geçmeyin.’koku’ çok önemlidir benim hayatımda.ressam olsam mesela ’mutluluğun resmi’ yerine ‘kokunun resmini’ yapmak isterdim.
ben kendini öven insan modelinden ,sürekli çocuğunu anlatan anneden, yalaka ve onursuz erkekten,kendini acındıran hep sızlanan kadınlardan, meraklı komşulardan özel konularla ilgili soru soran insanlardan nefret ederim.bir de asalak insandan iğrenirim. kendini akıllı zanneden kurnazlara bakamam kusarım.cimrilere acırım.
ben  hiç duvarı olmayan bir ev hayal ediyorum bugünlerde.. kocaman geniş bir alan.mutfak yatak kitaplar masa her şeyin içiçe olduğu ama büyük ev.evin ortasından asma kata çıkacak bir merdiven. asma katta sadece banyo banyoda iki yanyana evye ve ayaklı küvet. kocaman bir banyo kitaplık olan tv olan sihirli aydınlatmalı. cıvıl cıvıl renklerle dolu bir banyo istiyorum.
sonra daha ileriye yönelik başka isteğim ege de  meyhane 
açmak.matara meyhanesi.


“beklerim”